Tradisjonell bingo på papirbonger, terminal og på nett

Bingo er et morsomt og enkelt spill, med større vinnersjanser enn i mange andre spill.  Spillet er enkelt å lære, og her gir vi deg de viktigste tipsene for å følge med:

Du kan spille bingo med små og store bonger. I noen spill kan du velge mellom store bonger til forskjellig pris. Dette er spill med variabel innsats. Vinner du på en bong til 20 kr, er gevinsten dobbelt så stor som på en bong på til 10 kr. 

På en liten bong er det ett spillefelt, på en stor bong er det tre spillefelt (ruter). En stor bong har 75 tall, men midt i hvert spillefelt mangler det et tall. Dette freeplay-feltet teller som et forhåndsutfylt tall. Har du de fire andre tallene på rekka, har du en full rekke. Det er med andre ord 3 tall som du IKKE vil finne på en stor bong når tallene leses opp, alltid tall mellom 31-45. Et triks for å slippe å lete etter disse tallene, er å sjekke bongen din og finne ut hvilke som mangler. Skriv dem opp øverst på bongen, så vet du at du ikke trenger å lure på om du har gått glipp av et tall. 

Øverst på bongen, over hver kolonne, står det B-I-N-G-O.

Det trekkes bingoballer fra 1 til 75. På bingobrettet er tallene fordelt under kolonnene slik: 

B =  1-15

I  =  16-30

N = 31-45

G =  46-60

O = 61-75

Når oppleser sier for eksempel ”Birger 6” betyr det at tallet finnes i kolonnen B.

På en tradisjonell stor bong finnes tallet i bare ett av spillefeltene (rutene).

I de fleste spill vinner du på rekker og full bong. Man spiller om en vannrett rekke av gangen. 

Når noen har fått bingo på en rekke, spiller man om 2 rekker, osv, og til slutt spiller man om full bong. Alle rekkene må oppnås innenfor ett og samme spillefelt (rute på bongen) for å få gevinst. 

Når et tall blir ropt opp, kommer det neste tallet opp på skjermene i lokalet med en gang. Dette hjelper deg til å krysse av tallene på bongen og sjekke om du ligger an til å få bingo. Hvis tallet du venter på, er det du venter på for å få Bingo, må du vente til det er lest av oppleser. Får ingen Bingo i mellomtiden, kan du rope ”Bingo” høyt og tydelig.

Under hvert spillefelt står det kontrollnummer. Når du opplyser om dette nummeret til oppleser, kontrolleres bongen din mot trekkesystemet for å godkjenne vinnerbongen. 

Synes du det er vanskelig å følge med på flere bonger? Personalet hjelper deg i gang hvis du vil prøve våre bingoterminaler. Her velger du selv hvor mange bonger du vil kjøpe til hvert enkelt spill. Når spillet starter, sørger terminalen for at tallene krysses av på bongene dine. Får du bingo, varsler terminalen kontrolldisken og spillet stanser til bongen er godkjent. Alle gevinster godskrives din spillerkonto.